have yourself a merry little christmas

god jul önskar vi er alla, god jul önskar vi er alla god jul önskar vi er alla och ett goooott nytt år!
ett fyrfaldigt leve för Jesus, han leve hipp hipp hurra hurra hurra hurra!

Puss!


Le musique

¨

Puss!

Puh!

Sitter i skolan och väntar på mamma, tillbaka från årets sista luciatåg. förstår inte hur jag lyckas packa på mig så himla många olika lussetåg VARENDA år. men det är bra för den här gången fick vi 200 kr var! :P
Franska- Maja var med och ställde upp som lucia!
Liv (en utav mina systrar) fyller 24 idag så vi ska åka till henne nu, när mamma är klar på mötet! GRATTIS! btw.
Kom på en ny låt häromdan så det var bra :) "helpless on the ground" tror jag den ska heta!
Har föresten en gammal bild på Liv här på skolans dator kom jag på!


Later! //ELLS

mellanrum

Bredvid står prinsen i trasor
Med en bortsprungen häst och en avbruten lans.

vad kan jag ge dig för tröst?

Jag vet inte var jag ska hugga nånstans

när demonerna bor i ditt bröst.

Hatar ångest!!


ONCE

Är en sjukt bra irländsk film med mycket musik, kärlek men inte en enda kyss (kan låta tråkigt men den är sevärd) !
Killen påminner om Lars Winnerbäck fast irländsk och låtarna är jättefina!

Puss!

Helg

Fredag: Lucia på lekis sen skola och sen "staffansspel"

 
innan luciatåget, själva uppträdandet gick ju ganska mkt åt skogen

lördag: luciatåg igen, denna gång på ett gruppboende. En kille som jobbade där var jättesnygg. Det gick bra den här gången!
På kvällen firade vi Toves födelsedag (lite sent men iaf) med middag i sjöstaden och sen bio i Sickla och vi såg TWILIGHT! som var jättebra och killen (edward cullen) var jättesnygg så vi var helt deprimerade efter filmen och hade gåshud på samma gång.. Sen drog vi ut men hittade inget att göra så alla åkte hem.


middag


mm...

söndag: blir väckt av Saskia som ringer runt tolv. Segar i sängen halva dan och tittar på reprisen av Idol och nån konstig film på 4:an. Sen kommer pappa hem från Uppsala och gör mat. Nu har jag pluggat lite och ska gå ner och köpa lussebullar.


tredje advent

Puss!


you never were and you never will be mine



Bry er inte om mannen i början.

puss !

Blahablaha

Ikväll ska jag gå på en utsällning/konsert på Saskias skola.
Imorgon ska vi vara kl 07.15 på ett lekis i farsta strand och det är big time jobbigt!
Är fortfarande i skolan fast alla andra dragit till gympan (glömde kläder).
Hade matte nationella idag som var jobbigt, jag var hungrig.






 -ellen

Rött nagellack

Gjorde två kap igår och idag. Igår köpte jag Damernas värld (skratta inte) för man fick en eyliner från face och jag behövde en så det var bra. Den var värd 240 nånting!. Idag köpte jag Brittiska GLAMOUR där man fick ett rött nagellack med :) jättefint!
Kom precis hem från franskan och det gick jättebra och var trevligt!
Luciaövningen gick också bra. Maja (franska) ville gå luciatåg för hon gjorde det i Paris när hon gick i svenska skolan. Hahah fransmännen måste tyckt att det var helt knäppt! människor i nattlinnen som står och sjunger på svenska!
Så jag erbjöd henne nyss en plats som lucia för då behöver man inte kunna alla låtar så kan hon sjunga med på det hon kan :) bra va ?
På tåget idag på väg hem var det jättekul! Först satt två jättesöta fransmän i min ålder och lekte det där när man ska slå varandra på händerna och den ena sa hela tiden "merd"!
Sen är det en kille som sitter med sina kompisar och spelar jättehög musik på mobilen när en tjej i 25-årsåldern kommer fram och säger att det är väldigt störande. Han börjar då babbla på om att han är punkare och att han gillar att provecera folk och skiter i vad dom tycker. Först blir jag jättearg och var nära på att gå fram och be honom hålla käften men gör inte det. Sen säger han att han brukar sitta och ropa ziieg heil bara för att irritera och att han driver med nynazister och vänstermänniskor. Sen säger han att han är jude och vänster och punkare och då börja jag skratta, han verka helt förvirrad :p Tjejen lekte psykolog och sånt och han bara provocera...

Nu lite le musique


Gonatt<3

Desperate Houswives

Nu är jag arg! FEM nynazister misshandlade ett gaypar i mariatoget!! Kastade nästan majas mobil i marken...
Demonstrationer here i come!

Idag ska jag först öva till ett ANNAT luciatåg (blev tillfrågad av min gamla musiklärare) och sen träffa maja (andra maja) för att få in mer franska i hjärnan!! :)
Nu är det resrurs...igen. Ska ha matteprov på måndag så måste plugga till det.
Igår var årets sista desperate houswives avsnitt. Vill att Mike och Susan ska bli tillsammans igen. Han är så himla söt!
Igår var jag hemma hos Saskia och skrålade "woah woah woah woah waterloo" på singstar som hon vann i lördags på t-centralen grattis!
Blev även klar med min halsduk igår! :p den är jättemysig fast lite kort. Hoppas den töjer sig.



hej då blogg, hej matte! //e

Vill bli arg

Sitter i skolan och ska strax öva på luciatåget som vi ska ha på två gulliga waldorflekis, varav det ena jag gick på som liten :)
På samhällskunskapen fick vi se en några år gammal dokumentär som fått pris. Den var jättebra men utan något hopp för vårt samhälle. Visste ni att västvärlden utgör 20% av jordens befolkning men konsumerar 80% av konsumtionen (typ)... Jösses vilken kapitalism vi lever i...
Det känns som att jag har för lite ilska i mitt liv, jag vill bli arg över saker och kämpa för ett rättvist samhälle. Funderar på att följa Majas exempel och forska i nationalsocialism och fascism så jag kan bli arg och bygga upp hat. Det låter kanske osmart och onödigt men man måste ju känna sina fiender för att kunna motbekämpa dem.

Time to go!


Mellanrum

Varför är det så svårt att vara omtänksam och vad är en utav  anledningarna till att vi inte kan vara det?
Kapitalistiskt samhälle!
Hur ska jag kunna hjälpa andra till långvarig lycka, om jag själv inte vet hur jag ska finna den?

Människor är beroende av att söka kortvarig lycka i allt. Exempelvis kvicka bantningsmetoder, droger och framförallt pengar.

Ett exempel på vårt egoistiska och kapitalistiska tänkande är, låt säga, en manlig eller en kvinnlig chef för ett företag som producerar tex. icke miljövänliga bilar eller ett flygplansföretag. Denne chef har själv egna småbarn och hon/han tjänar en enorm summa pengar per år men hon/han hjälper till att bidra till en ohälsosam miljö och därmed ett farligt samhälle. För visst måste hon/han vara medveten om att det miljö hotande företaget kommer komma att bidra till ett ännu mer utsatt samhälle om tjugo år och hur säker är hon/han då att detta inte kommer komma att påverka individen och framförallt inte chefens för företaget, i fråga, efterlevande? 

Så då är det vårt kapitalistiska samhälle som är en utav anledningarna som bidrar till egoistiskt tänkande.


-utdrag ur samhällsuppsats


Dagens outfit


Skogshuggare

Är seg och har resurs så därför sitter jag här.
Idag har jag på mig en skogshuggarskjorta från Kupan, jeansleggings från Cubus och svarta kängor från en loppis i Hökis. De passade bra när jag stog och högg i min konststubbe på träslöjden med en yxa!
Har som sagt resurs så ska gå och skriva p-häfte. Sen ska jag rida!

Tja!

Vem önskar sig en stubbe i julklapp?

Inte jag iaf. Har haft träslöjd där vi ska konstruera en abststrakt "stubbe". Min ser ut som konst från Afrika med två ben. Lägger ut en bild när den är klar om den blir lyckad. Funderar även på vem som skulle uppskatta lite stubbkonst till julen...? Min syrra Liv går på konstskola så kanske men det skulle inte kännas okej att ge bort en stor träbit så kanske lägger ner den idén!
Hade naturgeografiprov imorse som gick helt okej om jag tävlar med mig själv.
En rolig sak är att jag kommer få se på desperate houswives på tisdag och nästa tisdag för jag flyttade till pappa igår (mamma vägrar skaffa kanaler på teven, så vi har massa filmer ist men det blir mest massa gitarrspelande och stickande).
Vi ska öva på ett lucicatåg nu så måste kila.

Hörs senare!


Nåt sjukt roligt och sant!

En bekant till pappa berättade om dennes incident på ett födelsedagsfirande för nåt år sen.

Mannen i fråga hade varit med sin fru innan kalaset och inhandlat en tårta på ett konditori. Han hade gått in i butiken för att handla den medan frun väntat i bilen utanför. Plötsligt känner han att han blir väldigt pruttnödig och verkligen behöver släppa sig. Men han håller sig ända tills han kommer ut på gatan med tårtan då han kastar sig in i det han tror är hans frus bil. Han smäller igen bildörren och låter höra en ljudlig fjärt. Och inte nog med det så lägger han lättat till ett "Guud vad skönt!" Först då upptäcker han att han tagit fel bil och han skyndar sig generat ut på gatan igen och ber i förbifarten om ursäkt till den förvånade mannen bakom ratten!

Jag vill ha tillbaks snön



Hellre snorkallt och massa snö än det här j**** slaskvädret!

Den bäste Janne!

Idag var det basar och våra uppgifter var att grilla korv och vakta elevutställningen.
Sara kom förbi med Janne och sen gick hon vid tre och mamma gick också så blev själv med honom men pappa var där och jobbade i köket!
Spöktunneln var inte läskig men det kanske var för att jag utmanade ödet, lekte helcool och gick först :)
Magne demonstrera i Salem mot nassarna men dom fick typ inte det fast dom hade tillstånd så dom fick åka till Husby.
På måndag har jag prov i naturgeografi och ett p-häfte ska va klart i historia så det blir en tråkig lördagskväll.
Tarras är här och hade med sig högtalare till datorn så det var bra.
Ska åka till mamma om en timme.

Loke Nybergs nya låt "Milda i natten" är hur fin som helst:


Hej så länge xxx /E

Mera kaffe!

Är i skolan och har precis ätit lunch (tacos)!
Mamma höll i gymnasiekören idag och vi fick sjunga "mera kaffe".
Idag är det Idol!! Heja Kevin =) Först ska jag rida. På söndag ska jag rida assistenriding (gratis ridlektion om man är assistent i stallet).
Killarna spelar spel på datorn fast dom inte får och jag bloggar fast jag inte får men vad ska man annars göra i datasalen?
Shit jag har matteprov idag fast jag hade glömt bort det! Måste gå upp och plugga lite snabbt och smidigt.
Vi har naturgeografi nu på morgonen, pratar om rymden och jag förstår nada men låstas att jag gör det! Haha ;)
Imorgon är det julbasar i skolan:


Later! xxx / E

pics


Jag lovade att jag skulle lägga upp bilder på Alvas outfit till maskeraden så här kommer dom (lägger upp lite bilder på mig själv också med min nya kjol från CUBUS och skor från röda korset) :

(klicka på bilden) 
 

0

 Klicka här också

 Jag ville också leka!

ciaao xxx/ E

Japan

Vi ritade bilder till en skolklass i Japan idag (vår bildlärare har varit där och hälsat på skolor). Det var roligt!
Sen hade vi fotboll på gympan och jag och Maja såg stjärnor.
Åkte hem direkt efter vi slutat och då hade jag inget att göra så jag lagade middag till familjen: Dinkelpasta och tonfisktomatsås.
Alva kom hem först och åt. Mamma och Gunnar är inte hemma ännu. Kom på att dom ska göra någon föreställning idag, minns inte var.
Tove fyller år!!! Grattis!!


hörs snart xxx /E

Lite äldre- lite tjockare

Är hemma nu från Eriksdalsbadet, som för övrigt var jätteroligt! Jag fick verkligen flash backs från sexan/sjuan då bada på eriksdals var veckans happening =)
Saskia och jag var tillbaka, lite äldre och lite tjockare! Rushbanorna var en höjdare...
På vägen hem var det nån skitunge som frågade om jag kunde köpa cigg till honom och då sa jag att jag inte var arton och han borde inte röka! Då sa han att jag inte borde äta riskakor! Undrar om det var en pik eller om han sa det för att jag gick åt det...
Nu ska jag snart sätta mig och sy upp Majas päls och sen sy in min egen.. (inte äkta! är vegetarian!!!) som vi hittade på second hand. Lägger upp bilder sen om det går.

Hejs! xxx /E

Maskerad

Min syster Alva var på maskerad i lördags! Lägger upp bilder sen på hennes outfit. Kanske om det går.
Idag är det tacos i skolan yes!!
Och Maja är jättearg på nationalsocialister och fascister!
Efter skolan idag ska jag LEKA på eriksdalsbadet för det var jättelänge sen man gjorde det! Med Saskia såklart (=
Idag känner jag mig fransk! Kläder: Svart kjol(som jag köpte på rea på CUBUS) , en blå-och-vit randig trekvartsärmtröja(långt lån av Maja), leggings (H&M) och svarta (nya) Madickenskor (second hand). 
Nu har vi egentligen samhäll så jag måste skynda mig. Först det här... 
Saskia fotade Linda, Peppe och Ruben i högalidsparken och bilderna var jättefina!







 Fina syster!



Hej så länge! xxx /E

RSS 2.0